Så er den gal igen. Dit barn har bidt sin søster eller måske et andet barn i børnehaven – IGEN.

Pædagogerne står nærmest på spring for at fortælle dig hvad der er sket – måske bliver du ovenikøbet trukket ind på kontoret og uden pædagogerne siger det, så er det tydeligt, at de mener, det er din skyld.

De andre forældre kigger også noget stramt på dig – hvis de altså overhovedet kigger på dig, men værst af alt, så finder du igen dit barn siddende på en stol – trist og alene.

Hvis det gør ondt at blive bidt – OG DET GØR DET, så gør det virkelig også ondt at se sit barn alene og skældt ud…

Og det gør ONDT dybt i hjertet når man selv, i afmagt og frustration, igen straffer og skælder sit barn ud.

 

… For børn der bider er slet ikke slemme børn

Et barn der bider – eller slår og river, har ikke brug for mere skæld ud. Tværtimod aktiverer skæld ud, overvågning og uforståelige ord flere af de skræmmende følelser, der får barnet til at reagerer udad og bide.

Et barn der bider har derimod brug for at føle sig tryg. Det har behov for at føle sig sikker, passet på og uden for fare.

 

Hvorfor bider børn?

Der er selvfølgelig ingen børn der skal bide andre børn – eller voksne for den sags skyld, men når børn bider, så er det altså IKKE bare et spørgsmål om at bide igen – og det er heller ikke BARE et spørgsmål om ”dårlig opdragelse”.

Der kan være et hav af mulige forklaringer og udløsende faktorer på, hvorfor et barn bider eller begynder at bide. Nogle børn er f.eks. født mere følsomme og sensitive end andre børn, nogle børn reagerer på dårlig hørelse eller syn – imens andre børn reagerer på følelsesmæssige overvældende situationer som livet udsætter dem for… det kan f.eks. være sygdom, tabet af bedste vennen, ankomsten af en lillesøster eller skilsmisse.

Selvfølgelig skal man gøre sig umage for at finde en løsning på det som belaster barnet… MEN når man skal finde vejen til at hjælpe sit barn med at stoppe med at bide, så er det ligeså vigtigt at have indblik i, hvad der sker inden i barnet, når det bider eller på anden vis reagerer voldsomt overfor sig selv og andre…

… Og hvorfor det?

Det er fordi, at den viden netop fortæller dig hvorfor skæld ud og råberi slet ikke virker – og hvad du i stedet bør gøre, når dit barn bider og har behov for din hjælp.

 

Alle mennesker kan bide fra sig

Det at bide, rive, slå og sparke – og kæmpe, er en overlevelsesimpuls der ligger dybt i alle pattedyr – og altså også i os mennesker.

Hvis vi føler os truet… og det gør vi f.eks. hvis vi overmandes af følelser som vi ikke har evnen til – eller muligheden for at håndtere – så reagerer vi på baggrund af ældgamle impulser som evolutionen har formet med det ene formål… at holde os i live.

Man kan ikke beordre et nervesystem… hverken hos et barn eller en voksen til IKKE at føle sig truet.

Jo mere vi prøver… jo mere vi kæmper og råber op …

Jo mere truet føler barnet sig…

Og jo mere bider – og slår og sparker barnet fra sig.

Det er præcis ligesom du ikke kan beordre din krop holde op med at svede – så kan du heller ikke bede den om ikke at føle sig truet…

… MEN det er der noget der kan… Vi kan nemlig via vores omsorgsfulde tilstedeværelse hjælpe barnet med at føle sig tryg og i sikkerhed…

Og det virker af den simple årsag…

… Fordi støtten fra et andet menneske præcist er som et beroligende plaster på et overbelastet kampklart nervesystem.

 

Sådan hjælper du et barn der bider

Mennesker er skabt til at høre sammen med andre mennesker. Vi er skabt til at kunne beskytte, berolige og give tryghed til hinanden.

Et barn der bider har IKKE brug for mere skæld ud eller mere overvågning. Det har brug for at føle sig tryg og beskyttet.

Et barn der bider har brug for voksne der ved, at barnet skal føle sig trygt for at kunne lære nyt…

Det betyder…

At barnet har behov for tilstedeværende voksne… voksne der leger med, voksne der inddrager, voksne der styrer og som kan læse situationen… så barnet KUN LIGE mærker snerten af frustration – før den voksne med sin trygge tilstedeværelse hjælper med beroligelse, med trøst, med nye strategier – og hele tiden er på barnets… på børnenes side.

 

Ønsker du mere hjælp?

Jeg høre altså ofte fra forældre der kommer med bønner a la “hvad gør jeg når mit barn bider andre børn, eller når mit barn slår og sparker mig ” eller noget der ligner. Så du er altså ikke alene om det her! Jeg kan anbefale dig og alle andre at købe mit online kursus “Sådan stopper dit barn med at bide, rive, slå”.

Kurset klæder dig fuldstændigt på til (på kun 14 dage) at slippe af med problemet, en gang for alle.

Hele kurset foregår online, og du kan være i gang, lige så snart kurset er betalt.

 Klik på linket herunder og læs mere om det online kursus

 

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

Er du ny på siden?

Velkommen til!

Jeg hedder Janne og er familiekonsulent. Jeg er ekspert i børn og familier – og med speciale i at skabe ro, samhørighed og tilknytning mellem børn og forældre..

Min mission er at skabe mulighed for udvikling. Udvikling af børnene, af forældrene – og af familien. Jeg drømmer om – og jeg stiler efter, at både børn og voksne skal have de bedste muligheder for at knytte sig til hinanden og skabe det fundament som livet leves fra.