Stedmor, stedfar, bonusmor, bonusfar, ekstramor, ekstrafar…

Hvad dælen skal din nye partner hedde… altså ud over det han hedder. Hvad skal dine børn kalde ham og hvad skal han kalde dine børn?

Artiklen her sender dig på rette spor…

Hvis du spørger ud i verden – eller lytter til hvad andre, i samme situation som din, bruger af betegnelser… ja så er jeg ked af at måtte sige det…

DU ER MED GARANTI IKKE BLEVET KLOGERE

Og dog – for du har nok fundet ud af, at ”stedmor/ far” ikke rigtig anvendes mere, men ellers er det så som så med hvad du har fundet ud af… Ikke sandt!

SÅ… lad os få rettet lidt op på det… med lidt fakta

No. 1 Det er som udgangspunkt sådan, at ord og betegnelser er fuldstændig ligegyldige. Det som har betydning for et barn – er med hvilken stemme og med hvilket blik ordene udtales.

No. 2 Gå ud fra, at ingen børn bryder sig om at være bonus-noget-som-helst. Voksne vil gerne være bonus/ ekstra-dit-og dat… men det er absolut ikke børnenes behov.

No. 3 Gå også ud fra, at ingen børn som udgangspunkt bryder sig om at andre udpeger sig selv som bonusmor/ far.

No. 4 Det er relationen mellem barn og voksen, der bestemmer hvad man kalder hinanden. Det tager tid at udvikle en relation – og ansvaret for denne udvikling… ligger altid hos de voksne.

Og hvad betyder det så…

Ja det betyder i al sin enkelhed, at det allerførst handler om, at din partner og dit barn stille og roligt lærer hinanden at kende – sådan at de over tid kan udvikle en god og varm relation.

Og gør det så endnu mere enkelt og hold fast i, at I bare hedder det I hedder… Mikkel, Marcus, Mille… og mor…

… Det er Milles søn Marcus… Det er min mors kæreste Mikkel…

Måske kan det en dag ende sådan, at det vil være helt naturligt at sige… Det er Milles søn – og min ven Marcus. 

Kursus der klæder dig fuldstændigt på til at introducere en ny kæreste i familien

Kunne du godt bruge en udførlig guide der fortæller dig alt hvad du skal vide, for at din kæreste og dit barn kommer ind på hinanden på aller bedste vis?

Så klik på linket og læs mere om mit videokursus Glade børn, glad kæreste  - sådan introducerer du din nye kæreste for dine børn.

 

Er du ny på siden?

Velkommen til!

Jeg hedder Janne og er familiekonsulent. Jeg er ekspert i børn og familier – og med speciale i at skabe ro, samhørighed og tilknytning mellem børn og forældre..

Min mission er at skabe mulighed for udvikling. Udvikling af børnene, af forældrene – og af familien. Jeg drømmer om – og jeg stiler efter, at både børn og voksne skal have de bedste muligheder for at knytte sig til hinanden og skabe det fundament som livet leves fra.