Dine, mine og vores børn

 

Lidt om mig

Jeg hedder Janne og er 53 år. Jeg bor i Grenaa – og det er også her jeg har min psykologiske og terapeutiske klinik. Jeg er oprindeligt uddannet pædagog. I 2004 uddannede jeg mig til familieterapeut, og i 2009 fik jeg en kandidatgrad i pædagogisk psykologi. Siden da har jeg arbejdet med – og undervist i familieterapi. 

Det vigtigste for mig er, at du, dine børn og familie bliver mødt med respekt omkring hvem I er. Ingen problemer er for små – og ingen er for store. Vi er sammen om at løse dem; dig som ekspert på dig selv og dine børn – og mig som ekspert i familieterapi. Vi er sammen om at finde balancen, så I både som familie og som individer kan genfinde glæden og det nemme og kærlige samspil.

Bonusviden: Jeg har cyklet mountainbike i 4 år. Jeg cykler for sjov, men jeg har også deltaget i flere ultra-løb i udlandet. Jeg ved hvordan man kommer igennem – og over forhindringer. Jeg ved hvordan man kommer helt (hel) over målstregen.

Familieterapi skal være sjovt, det skal være udfordrende og udviklende – og så skal det selvfølgelig være tilpasset lige præcis dine børn, din familie og dig.

 

 

Min baggrund

Cand. pæd. i pædagogisk psykologi

Det betyder kort og godt, at jeg både kan hjælpe den unikke person, og den familie og de omgivelser man er en del af. Jeg kan hjælpe med psykologiske vanskeligheder som f.eks. tristhed, tab og vrede, og jeg kan hjælpe med pædagogiske problemstillinger med opdragelse og læring.  

SOMA-traumeterapeut

Det betyder, at jeg kan hjælpe de mennesker og de familier der har været – eller er ramt af voldsomme oplevelser som f.eks. mobning, vold eller sygdom. I SOMA-traumeterapi arbejder vi med tanker, følelser og sansninger. Vi arbejder på at genskabe orientering og sikkerhed.

Efteruddannet i Neuroaffektiv udviklingspsykologi

Det betyder, at jeg har ekspertise i at hjælpe børn og voksne, der svinger meget i sine følelser eller måske lukker helt ned for sine følelser – og for sig selv. Jeg kan arbejde med udadreagerende børn, med sensitive børn og de oversete børn – dem midt imellem.

Systemisk familieterapeut

Det betyder kort og godt, at jeg kan hjælpe hele familien tilbage på sporet igen.

Efteruddannet i theraplay og sandplay

Det betyder, at jeg kan hjælpe børn og voksne tilbage i balance igen. Både i theraplay og sandplay er relationen, rammen og legen vigtige elementer. Både børn og voksne får ro og tid til at finde sig selv igen.

Min tilgang

Min måde at arbejde på er præget af viden om at forandring kommer indefra, og at relationen mellem terapeut og klient er helt afgørende i den terapeutiske og udviklende proces. Jeg betragter helt grundlæggende mennesker som ligeværdige, men med vidt forskellige muligheder og kompetencer. Du er ekspert på dig selv og din familie. Jeg er ekspert i familieterapi. Du ved hvad vi skal tale om og hvad du har brug for – og jeg ved hvordan vi kan tale om det og hvad vi skal gøre.  Selvom det er alvor så er vi aldrig – som i ALDRIG nogensinde, langt fra smil og latter

familieterapeut Janne Press
familieterapeut Janne Press

Konsultation fra rolige omgivelser i Grenå

Uanset om du er mand eller kvinde, mor eller far, barn eller voksen, så kan du have glæde af familieterapi. Mine konsultationer er til dig der vil have et liv i balance med børn, mand, kone eller kæreste. Min praksis ligger i Kystvejens Konferencecenter i Grenå som tilbyder rolige og anonyme omgivelser. Herfra hjælper jeg typisk familier fra Grenå, Ebeltoft, Rønde, hele Djursland, Randers og omegn.