Mine børn trives og har det godt

… men mig – jeg har verdens dårligste samvittighed

 

En artikel om, hvorfor du mærker den dårlige samvittighed selvom den ikke er helt rationel, og hvad du skal gøre med den…

Kender du det med at have dårlig samvittighed selvom du kan se, dine børn trives efter skilsmissen?

Det er da noget mærkelig noget, når det nu går godt…

Og så alligevel ikke… for selvom den dårlige samvittighed er opslidende, så er samvittighed et meget menneskeligt fænomen… særligt for dem som besidder gode kognitive, empatiske og omsorgsfulde kompetencer.

Samvittighed handler nemlig om mange ting, men mest af alt handler det om en intuitiv fornemmelse af hvad der er rigtig og forkert…

… Men samvittigheden er selvfølgelig ikke bare dumpet ned fra himmelen… slet ikke faktisk – for samvittighed bygger på de oplevelser og erfaringer man har gjort sig… den bygger på egne værdier, på moral – og på samfundets normer.

Så når du har dårlig samvittighed….

…også selvom dine børn trives og har det godt, så handler det nok mest af alt om, at skilsmissen har forårsaget et skred i din opfattelse – og vurdering af dig selv… som menneske og som mor.

Det er normalt at man begynder at overtænke og analysere sig selv – og sine børn

For har de det nu så godt som de ser ud til – og ville børnene ikke bare ønske, at I stadig var familie sammen…

Tankerne tager til…

De uskyldige børn…

Er jeg selvisk…

Burde jeg i stedet…

Jeg havde lovet mig selv…

 

Hvor kommer tankerne fra?

Altså det er sådan med mennesker, at når vi støder på noget som vækker ubehag, så forsøger vi at løse det… Så begynder vores tanker at køre i øst og vest for at finde en løsning – og det er jo helt fantastisk.

Problemet er bare, at når det kommer til følelsesmæssigt ubehag, så er tankerne ikke så anvendelige.

Man kan ikke tænke sig frem til en løsning på det følelsesmæssige ubehag som den dårlige samvittighed giver.

Samvittigheden er der, fordi der er indtrådt noget som fundamentalt har forandret dit liv.

 

Tak dig selv for…

…at dine børn trives og har det godt. Det er ikke en selvfølge.

Børnene har det godt, fordi du har evnerne til at forstå kompleksiteten for børnene, fordi du kan sætte dig ind i hvordan de har det – og fordi du giver dem den omsorg som de har behov for, til at udvikle sig og håndtere deres liv og forandringerne på.

 

Og kig så lidt på dig selv…

Når du har gjort det… takket og anerkendt dig selv, så skal du tage dig tid til at undersøge din dårlige samvittighed lidt nærmere. Find ud af hvad der er på spil…

… Både for dig og for dit moralske dig…

Hvad er det der gør dig ked af det – og hvad er det for værdier du crasher med…

Og hold det så ud… Tillad følelserne at være der…. Det er ok…

Livet blev anderledes end du troede… det er slet ikke et spørgsmål om at noget er rigtig eller forkert – men et udtryk for at tingene sker, at livet er dynamisk og langt hen ad vejen uforudsigeligt.

Det livet lige nu lærer dig er, at der er mange flere nuancer i dig og i livet… og det er det som dine børn profiterer af… det der er i dig… det er det som gør, at de trives og har det godt.

Det er dine evner og dit mod til at kigge på dig selv der gør hele forskellen.

Er du ny på siden?

Velkommen til!

Jeg hedder Janne og er familiekonsulent. Jeg er ekspert i børn og familier – og med speciale i at skabe ro, samhørighed og tilknytning mellem børn og forældre..

Min mission er at skabe mulighed for udvikling. Udvikling af børnene, af forældrene – og af familien. Jeg drømmer om – og jeg stiler efter, at både børn og voksne skal have de bedste muligheder for at knytte sig til hinanden og skabe det fundament som livet leves fra.

SLUT MED SKÆLD UD

Få glade børn der gør, hvad du ber’ dem om

Få min guide “5 måder at takle røv-trælse møgunger”

Denne guide vil på kort tid ændre stemningen i din familie så du igen kan få glade børn, der gør hvad du beder dem om – helt uden skæld ud.

Guiden giver dig nogle enkle og konkrete tips til at få dine børn til at høre efter

Samtidigt tilmelder du dig mit nyhedsbrev hvor jeg indimellem sender gode råd, hjælp og guides til, hvordan du når et familieliv i balance. Du får også (helt vildt gode) læser-tilbud. Nul spam. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.