Kursusheader - Ja Mor-2

JA Mor - Få dit barn til at høre efter med milde grænser

JA-MOR er et kursus – for både mor og far, om hvordan man trin for trin – med ganske milde grænser, undgår konflikter med sine børn og samtidig lærer dem at samarbejde og høre efter…

Kurset sætter fokus på grænser. Ingen børn kan nemlig klare sig – og udvikle sig socialt og personligt, uden grænser.

Problemet er bare, at det kan være ualmindeligt svært at finde balancen i grænsesætningen – og finde ud af, om man nu gør det rigtigt… eller om man måske er for hård eller for blød… for eftergiven – eller måske noget helt andet.

Guderne skal vide, at det er svært at finde ud af – og det gør det absolut ikke nemmere, at alle har en mening… MEN der er faktisk noget, der er bedre end andet, når vi taler om børn og om grænsesætning – og det er præcis DET som kurset JA-MOR handler om.

I al sin enkelhed handler kurset om hvordan du sætter de allerbedste grænser, der både virker og som hjælper børnene og som IGEN får jeres familie og samspil til at fungere.

Det er et kursus som giver overblik, indblik, redskaber og færdigheder til at skabe de forandringer du drømmer om.

Se mere om kurset i videointroduktionen herunder

Kurset er til dig der gerne vil...

Du lærer bla. at...

Efter kurset kan du...

Dette får du med, når du køber

Din engangsinvestering i én gang for alle at stoppe konflikterne derhjemme

…og i øvrigt skabe robuste børn som kan håndtere livet, lære nyt og begå sig socialt.

1.295,00DKK

Tilmeld dig ventelisten herunder og vær den første til at få besked, når kurset åbner igen. Næste kursusstart d. 17. august.

Lidt praktisk om kurset

Kursusstart: Ny dato kommer snart.

Deltagerbegrænsning: Maks. 10 kursister.

Kurset foregår online. Hver uge i 3 uger får du adgang til et nyt modul via min kursusportal. Herefter kan du i ro og mag gennemgå kursusmaterialet i dit tempo – når det passer dig.

For hvert modul er der mulighed for at stille dine spørgsmål, og afslutningsvis har vi en 1/2 times telefonkonsultation, hvor vi får løst de specifikke ting, i tumler med hos jer.

Det siger andre om min undervisning

Om underviseren

Jeg hedder Janne Press og er familiekonsulent med over 30 års erfaring med børn og familie. Jeg er cand. pæd. i pædagogisk psykologi og har gennem de seneste 20 år efteruddannet mig som rådgiver og terapeut med speciale i de urolige, udadreagerende og utrygge børn.

Jeg blev engang spurgt, om jeg altid har vidst, at jeg skulle være familiekonsulent og arbejde som rådgiver, terapeut og med børn og familier?

Og nej det har jeg ikke altid vidst, men når jeg tænker tilbage i tiden, så har der helt bestemt været nogle små hints som har skulle sige mig, at det ikke er helt tilfældigt.

Jeg kan f.eks. huske en barndomsveninde jeg havde i mange år. Vi legede sammen hver dag, vi havde hemmelige huler og legede detektiver og spioner. Vi drak sodavand, kravlede rundt oppe på hustaget, spiste is – for der manglede ikke penge. Vi havde som regel Lottes hus for os selv – og hvis hendes forældre var hjemme så, så vi dem ikke. Det var fedt… indtil den dag, hvor det gik op for mig, at grunden til vores frie eldorado var, at min elskede venindes forældre var alkoholiserede og faktisk var ret utilstrækkelige i forhold til at drage den rette omsorg for min allerbedste ven og kammerat. Den dag forstod jeg, hvorfor Lottes øjne nogle gange var røde eller blev helt mørke – og hvorfor hun nogle gange bare lå i sin seng, eller hvorfor hun altid trak mig med uden om køkkenet, hvor der ellers lød latter fra – og jeg forstod også, at det allerbedste jeg kunne gøre var at være mig selv og være til stede og rumme, udholde, lytte og snakke om det liv som indimellem var uudholdeligt svært for min veninde.

Dette er blot et minde og en af mange oplevelser, som har gjort indtryk, sat spor og haft betydning for den jeg er og det jeg laver. Jeg har lært, at det nytter at hjælpe andre mennesker, jeg har lært at livet (kan) gøre ondt – og jeg har lært, at man har ”pligt” til at hjælpe andre – og dele ud af sin viden, og om nødvendigt, af sig selv.

Jeg har de sidste 20 år arbejdet med børn og familier – og det bedste er, at jeg har gjort det med succes.

Børnene og forældrene HAR fået det bedre – og jeg kan huske dem alle sammen… Jeg kan f.eks. huske Markus på 1½ år, der efter alvorlig sygdom fik etableret tilknytning til sin mor, Sille på 1 år, der begyndte at spise, tage på og udvikle sig, Pia som lærte at regulere sine følelser og sætte milde grænser, Otto på 6, som lærte at håndtere sin angst, Sille på 7 som lærte at håndtere sin vrede… og jeg husker alle de forældre, som gjorde verden til forskel for dem selv og sine børn…

Og hvad kan man ønske sig mere, end at det man gør – og det man er sammen med andre om, faktisk gør en forskel, der både skaber udvikling og trivsel – og som oveni købet gør livet meget bedre.

Jeg glæder mig til at lære dig at kende og tage dig med på rejsen i mit nye kursus ”JA-MOR”.

De mest almindelige spørgsmål

Hvilken aldersgruppe henvender kurset sig til?

Svaret på spørgsmålet er lidt todelt. Den viden som kurset bygger på er ikke forbeholdt særlige aldersgrupper. Det er viden som man kan anvende i andre af livets sammenhænge, f.eks. på arbejdspladsen hvor det kan være svært at sætte grænser overfor bestemt adfærd og bestemte samværsformer…
MEN kursets redskaber og metoder er målrettet aldersgruppen 2½-12 år.

Vi er skilte, så nytter det overhovedet noget, hvis det kun er mig der tager kurset?

Det gør det bestemt. Det at sætte grænser handler ikke kun om, at børnene skal samarbejde og gøre som vi beder om. Det at sætte grænser – korrekt, handler nemlig også om at hjælpe børnene med at regulere sine oplevelser og erfaringer… for det kan de ikke selv endnu. Børn er afhængige af voksne, som kan skabe trygge rammer, forudsigelige strukturer og sætte milde grænser. Den slags ting er nemlig med til at skabe sikkerhed og tryghed – og som noget meget vigtigt, med til at udvikle børnenes kompetence til at regulere sig selv. Det er simpelthen bedre, at kun den ene forælder skaber rammer og sætter grænser – end at ingen forælder gør. MEN kursets redskaber og metoder er målrettet aldersgruppen 2½-12 år.

Hvor længe har jeg adgang til kurset?

Det online materiale er dit til evig tid. Det vil sige, du kan tage det lige når du vil og i det tempo der passer dig. Jeg vil dog klart anbefale dig at være med fra start, så du også får mulighed for at stille dine spørgsmål i kursusperioden. 

Hvordan og hvornår foregår konsultationen med dig?

I kurset er der inkluderet en 30 min. samtale med mig. Denne samtale foregår på telefonen, og den ligger til slut i kurset, så vi kan samle sammen på de spørgsmål, der er opstået hos dig igennem forløbet. Sammen aftaler vi et tidspunkt der kan passe.

Kan man lære noget nyt hvis man allerede har læst – og ved en masse om børn og grænser

Det er et godt spørgsmål. Kurset er videnskabeligt funderet, så vi ved, at den her måde at sætte grænser på har effekt – og at der er evidens, når metoderne og forståelsen implementeres i familien. Måske ved du allerede en masse og mangler nu de sidste praktiske elementer for at kunne sætte gode grænser, der både skaber læring, udvikling og trivsel… og det får du her i kurset.

Kan alle lære det – eller hvad nu hvis man ikke kan finde ud af det?

Alle som vil – og som tager sig tid til det, kan lære det – og jeg tror GANSKE BESTEMT, at du kan finde ud af det… men det er selvfølgelig ikke ualmindeligt, at der kan snige sig spørgsmål og tvivl ind – og så er det jo så heldigt, at der her er et såkaldt betakursus, som bl.a. betyder, at du løbende vil blive bedt om at stille spørgsmål – ligesom du som afslutning på kurset tilbydes ½ times sparring over telefonen med mig… Så jeg tror bestemt det går 😊

Virker det med det samme?

Ja det gør det… men den varige succes kræver en vedvarende indsats. Det er hårdt at lære nyt, men det er også sjovt – og så er det uovertruffen fantastisk, når det man gør både virker og vækker de dejligste positive følelser.

Skal jeg være til stedet på et bestemt tidspunkt, for at kunne følge kurset?

Kursusmaterialet er digitalt og du kan se det på telefon, tablet eller computeren lige når det passer dig og i det tempo der passer dig. Det er kun telefonsessionen med mig, der foregår på et bestemt tidspunkt. Det tidspunkt aftaler vi i fællesskab.

Har du andre spørgsmål?

Så skriv endeligt på [email protected] så skal jeg gøre mit bedste for at besvare det.